13 resultaten
Het doel van deze studie is om de haalbaarheid te onderzoeken van het verhogen van de preoperatieve vezelinname via 1) gepersonaliseerd voedingsadvies (Vezel-UP tool), of 2) gedroogde groente die prebiotische voedingsvezels bevat (WholeFiber)…
Deze interventiestudie onderzoekt de effecten, kosten, en kosteneffectiviteit van een eiwitverrijkt voedingspatroon en krachttraining gedurende 3 maanden op de bot- en spiergezondheid en kwaliteit van leven bij oudere volwassenen die herstellen van…
In deze studie willen we de fenotypische flexibiliteit (Phenflex) testen bij 20 klinische stabiele patiënten met COPD door hun veerkrachtigheid in respons op een energierijke drank voor en na longrevalidatie. De baseline…
Het hoofddoel van dit onderzoek is het bepalen van de metabole bestemming van voedingseiwit. Specifiek is het doel de incorporatie van aminozuren afkomstig uit voedingseiwit te kwantificeren in een grote verscheidenheid aan orgaanweefsels, in vivo…
Het vastellen wat het effect is van kortdurende immobilisatie van de onderarm op de opname van glucose in de onderarmspieren, evenals de netto balans en kinetiek van aminozuren, bij individuen met type 2 diabetes in vergelijking met een…
Het vergelijken van het effect van 6 maanden verrijkte zorg, bestaande uit extra eiwitinname en krachttraining, op de prevalentie van buitensporig verlies van vetvrije massa (gedefinieerd als een FFML/WL>30% als belangrijkste…
Het doel van dit onderzoek is om te onderzoeken hoe snel de spiereiwitten worden opgebouwd bij een verhoogde beschikbaarheid van aminozuren in het bloed in gezonde jonge mannen
Primair: Het onderzoeken van de effecten van een preoperatief veganistisch voedingspatroon van 2 weken in vergelijking met een omnivoor voedingspatroon op de eiwitsynthese in Hoffa's fat pad, synovium, bot, ligamenten, menisci en kraakbeen bij…
Het primaire doel van deze studie is het onderzoeken van het effect van gedroogde witlofwortel (WholeFiber) gedurende 6 weken op fecale SCFA-waarden bij melanoompatiënten met een gemiddeld tot hoog risico na een chirurgische behandeling zonder…
Melk en melkproducten (yoghurt, kaas, etc.) zijn belangrijke bronnen van eiwitten voor mensen. Eiwitten zijn opgebouwd uit bouwstenen die aminozuren worden genoemd. Deze bouwstenen kunnen in het bloed worden gemeten. Het doel van het onderzoek is…
Dit project heeft als doel de fysieke prestaties van oudere patiënten te verbeteren door een gepersonaliseerde gecombineerde voedingsinterventie met een trainingsprogramma voor fysieke activiteit aan te bieden. De interventie start bij…
In dit onderzoek worden (drink)yoghurt-producten met extra eiwitten onderzocht. Eiwitten zijn opgebouwd uit bouwstenen die aminozuren worden genoemd. Deze bouwstenen kunnen in het bloed worden gemeten. Het doel van dit onderzoek is om te meten…
Om metabolische gezondheidsgegevens te verkrijgen uit drie maaltijd-testen voor de ontwikkeling van een algoritme voor gepersonaliseerd dieetadvies, en vervolgens de effectiviteit van dit gepersonaliseerde dieetadvies te testen in vergelijking met…