289 resultaten
A nursing nutrition intervention improves protein and energy intake and performance based on hand grip strength compared to usual care.
Het doel van het onderzoek is om de effecten van bietwortelsap op de activiteit van de vaatwand na een vetrijke maaltijd in mannen met overgewicht of obesitas te onderzoeken.
Het doel van dit onderzoek is het verkrijgen van inzicht in het potentieel HDL-cholesterol verhogende effect van resveratrol in mannen en vrouwen met een verlaagd HDL-C gehalte. Daarnaast wordt de vaatwandfunctie voor- en na inname van een daily…
Het doel van deze studie is het evalueren van de doeltreffendheid van insulinepomptherapie tegenover meerdere dagelijkse injecties bij patiënten met type 2 DM die insuline innemen en die sub-optimaal gecontroleerd worden met MDI.Primaire…
Het primaire doel van deze studie, is om het effect te onderzoeken van een dagelijkse inname van vitamine E of liponzuur op de gevaste oxyphytosterol concentratie in mensen met een verminderde insulinegevoeligheid of met type 2 diabetes.
Om het effect van de lichtintensiteit in de ochtend op postprandiale glucose- en lipidestofwisseling, alsmede op genexpressie in vetweefsel te bepalen.
Het belangrijkste doel van deze studie is onderzoeken of cannabinoïden zoete smaak intensiteit en lekker vinden beïnvloeden.
Het belangrijkste doel van dit onderzoek is om te bekijken of 1H-MRS een geschikte methode is om de verandererende IHL en IMCL niveaus te kunnen meten.
Het belangrijkste doel is het onderzoeken van de werkzaamheid van het closed loop systeem in de thuissituatie van patiënten. Secundaire doelstellingen zijn: de veiligheid van het nieuwe prototype te onderzoeken waarbij de tele-monitoringsintensiteit…
- Het onderzoeken van het effect van behandeling op GH- en IGF-1-concentraties.- Het onderzoeken van de biochemische respons van ITF2984, gedefinieerd als een reductie in (willekeurig) GH < 1,0 mcg/l en/of normalisatie van IGF-1.- Het…
Het doel van het onderzoek is om inzicht te krijgen in de rol van endogeen GLP-1 op voedselstimuli gerelateerde responsen in het CZS in de verzadigins- en beloningssystemen en welke veranderingen er zijn tussen slanke gezonde en individuen met…
In deze studie wordt onderzocht wat het effect is van een hoog-eiwit dieet op de lichaamssamenstelling (vetmassa en vetvrije massa) van kinderen met obesitas. Daarnaast worden de effecten van een hoog-eiwit dieet op eiwitmetabolisme, energiegebruik…
Dit medisch-wetenschappelijk onderzoek wordt uitgevoerd om te bepalen of inname van deze twee melkpoeders een verschillend effect hebben op het vetgehalte in het bloed.
Heeft een reductie van de zittijd in de vorm van NSFA (lopen en staan) een positief effect op de glucoseregulatie ten opzichte van fietsen bij gelijkblijvend 24-uurs energieverbruik bij mensen met diabetes mellitus type 2?
Te onderzoeken of verhoogde aldosteronwaarden in personen met obesitas microvasculaire dysfunctie veroorzaken via een reductie van NO-beschikbaarheid, en of deze microvasculaire dysfunctie een rol speelt in de pathogenese van zoutgevoeligheid van…
Het onderzoeken van het effect van een verhoogd endogeen lactaat op de tegenregulatie, symptomen, lactaat opname in het brein en cognitief functioneren tijdens hypoglykemie in T1DM patiënten met en zonder hypoglykemie unawareness en gezonde…
Primair: Bepalen of behandeling met dapagliflozine 10 mg/dag ten opzichte van placebo behandeling de 24-uurs albuminurie verlaagd in patienten met type 2 diabetes en albuminurie >100 mg/dag die behandeld worden met een ACE-remmer of AII-…
Studie A:Doel: Het onderzoeken van de verschillen tussen drie locaties (duodenum, jejunum en ileum), wanneer caseïne direct in de dunne darm wordt geinfundeerd, op ad libitum voedselinname, verzadiging en het vrijkomen van verzadigingshormonen.…
het onderzoeken van het autonome zenuwstelsel en gezichtsuitrdukkingen in respons op sensorisch specifieke verzadiging
1. Bepalen in hoeverre acute TRPV1-activatie of ENaC-downregulatie effect hebben op de osmoregulatie bij gezonde proefpersonen2. Bepalen in hoeverre capsaicine en flavonoiden effect hebben op de bloeddruk