11 resultaten
Onderzoeken van het effect van snuiven, geurconcentratie en natuurlijkheid van de geur op eetlust, sensorisch-specifieke eetlust, voedselkeuze en voedselinname.
Het primaire doel van de studie is te evalueren wat het effect is van water spoelen ten opzichte van water drinken op de slechte ochtend adem, bij parodontaal, gezonde personen.
Meer inzicht verkrijgen in de onderliggende mechanismes van groente consumptie bij peuters (2-4 jarigen). Doel van deze studie is het effect van smaak-smaak conditionering op groentevoorkeur en inname te bestuderen.Hoofddoel:Onderzoeken of smaak…
Belangrijk doel van het onderzoek is om meer inzicht en begrip te krijgen van de werking van het menselijke brein met betrekking tot de temporele evolutie van smaakverwerking en lange termijn waardering.Om dit doel te kunnen bereiken, zullen we een…
Het doel van deze studie is inzicht verkrijgen in de impact van natrium verlaagde, smaak gecompenseerde (geherformuleerde) voedingsproducten, op consumenten acceptatie en consumptie. Dit kan industriele producenten motiveren natrium te verlagen in…
Het doel van dit onderzoek is om de voorkeur voor suiker- en zoutwater oplossingen te meten in kinderen die of met groente of met fruit pure zijn begonnen met het wennen aan bijvoeding. De acceptatie van de zoet en zout oplossingen wordt vergeleken…
Het doel van het onderzoek is om de interactie tussen voedselinname, de reactie van hormonen en de veranderingen in hersenenactivatie te onderzoeken.
Wij willen een 'Groepstraining Zinvol Leven met Kanker' gebaseerd op Breitbarts therapieontwikkelen, toepassen en evalueren bij Nederlandse patiënten met kanker.
Wij stellen voor om een gerandomiseerde, gecontroleerde, single-blind pilot onderzoek van 2 weken uit te voeren, om de specifieke gezondheidseffecten van een paleolitisch dieet te vergelijken met een isocalorisch dieet (gebaseerd op de *Richtlijnen…
Meer inzicht verkrijgen in de onderliggende mechanismes van groente consumptie bij peuters (2-4 jarigen). Doel van deze studie is het effect van smaak- energie conditionering op groentevoorkeur en inname te bestuderen.Hoofddoel:Onderzoeken of smaak…
Doel van het onderzoek is om de hypothese te testen dat GLP-1 receptor activatie van CNS belonings- en verzadigingscircuits ontstaat, in de context van voedsel(gerelateerde) stimuli, en dat dit effect veranderd is bij individuen met obesitas en T2DM…