156 resultaten
Deze studie evalueert de OrthoSensor en onderzoek of de combinatie van het Vanguard® Knee System met de OrthoSensor resulteert in een sneller herstel en betere klinische uitkomstmaten vergeleken met standaard totale knie vervangende chirurgie…
Dat kinderen wit brood lekkerder vinden heeft o.a. te maken met de matrix van het brood, de zoetere smaak, en het aan deze factoren gerelateerde mondgevoel. *Dit t.o.v. volkorenbrood dat leidt tot een andere smaakperceptie, mede door bitter…
Doel is de effecten te bestuderen van onderdrukking van blootstelling aan blauw licht in de avonduren op slaap timing, slaap kwaliteit en endogene ciradiane phase bij verschillende chronotypen (ochtend- en avondtypen).
Het doel van het onderzoek is om inzicht te krijgen in de waargenomen zoetheid en prikkeling van koolzuurhoudende dranken met suiker en/of Stevia in het verloop van de tijd. Meer specifiek:- Inzicht krijgen in het profiel van smaak en prikkeling…
In deze studie onderzoeken we het effect van een gedragsinterventie die gericht is op het verbeteren van de ouderlijke sensitiviteit op de ontwikkeling van sociale competentie en gedragsregulatie van kinderen. Bovendien zal deze studie onderzoeken…
Primaire doel:We willen de mogelijkheid om multimodale associatieve herrineringen uit te wissen onderzoeken, door repetitieve TMS toe te passen op een somatosensorisch gebied dat een deel van het geheugenspoor representeerd. Specifiek, we verwachten…
In de huidige studie verwachten we 1) de neurale patronen van aangenaamheid en intensiteit van elkaar te kunnen onderscheiden voor complexe smaken en 2) de netwerken die aangenaamheid verwerken te kunnen scheiden bij het laten zien van plaatjes met…
Het primaire doel is te onderzoeken wat het effect is van training van een neurofeedback taak, gericht op de DLPFC, op het frontostriatale netwerk. Het secundaire doel is onderzoeken of deze training effect heeft op de mentale inspanning.
Studie 1Bepalen of en in hoeverre het mogelijk is om fysiologische stressreacties (hartslag, systolische en diastolische bloeddruk en elektrodermale respons) met behulp van onze ontwikkelde set-up te manipuleren. Derhalve zullen we kijken naar de…
Onderzoeken of kinderen met astma en hun ouders beter in staat zijn om hun vragen, zorgen, problemen en opvattingen in te brengen tijdens een consult wanneer artsen dit faciliteren door aan het begin van het consult expliciet te starten met de…
Doel van het onderzoek is om meer inzicht te krijgen in de breinactivatie-patronen na het zien van zwakke en sterke voedselverleidingen. We zullen in het bijzonder kijken naar belonings- en conflictgebieden in het brein.
Het doel van het onderzoek is het beantwoorden van de volgende vragen:a) Verbeteren toonhoogteperceptie en spraakverstaan met de PLS-strategie?b) Hoe beïnvloedt het aantal harmonischen in opeenvolgende kanalen de frequentiediscriminatie, in de…
Primaire doel: Het samenstellen van een diagnostisch middel en een training voor navigatie vermogen in stroke patienten, die in de klinische praktijk gebruikt kunnen wordenSecundair doel: Het vergroten van kennis van de cognitieve structuur en…
Het doel van het onderzoek is om de interactie tussen voedselinname, de reactie van hormonen en de veranderingen in hersenenactivatie te onderzoeken.
- Het in opzet curatief behandelbare metastasen en recidieven van colorectaal kanker vergrotenhieruit voortvloeiend- Het bepalen van een evidence-based richtlijn voor het gebruik van CEA in de follow-up van colorectaal carcinoom
Onderzoeken van het effect van snuiven, geurconcentratie en natuurlijkheid van de geur op eetlust, sensorisch-specifieke eetlust, voedselkeuze en voedselinname.
Het primaire doel van de studie is te evalueren wat het effect is van water spoelen ten opzichte van water drinken op de slechte ochtend adem, bij parodontaal, gezonde personen.
Het onderzoeken van de invloed van Transcraniale Magneet Stimulatie (TMS)-verstoringen van de neuronale processen in de gebieden betrokken bij het aanpassingsvermogen van het menselijke oculomotorische systeem.
Meer inzicht verkrijgen in de onderliggende mechanismes van groente consumptie bij peuters (2-4 jarigen). Doel van deze studie is het effect van smaak-smaak conditionering op groentevoorkeur en inname te bestuderen.Hoofddoel:Onderzoeken of smaak…
Belangrijk doel van het onderzoek is om meer inzicht en begrip te krijgen van de werking van het menselijke brein met betrekking tot de temporele evolutie van smaakverwerking en lange termijn waardering.Om dit doel te kunnen bereiken, zullen we een…