11 resultaten
Onderzoeken wat de invloed is van een verstoring in het circadiaans ritme op voedselvoorkeuren en reuk- en smaakvermogen.
Het doel van deze studie is om de metingen van een activiteiten-en hartslagarmband te valideren. Het primaire doel van deze studie is om de nauwkeurigheid van de meting van energieverbruik en rusthartslag te bepalen.Secundaire doelstellingen zijn…
Het primaire doel van deze studie is om te bepalen of, oro-sensorische blootstelling of maag- signalen van groter belang zijn voor de maaltijd beëindiging (verzadiging). Als tweede doelstelling willen we begrijpen hoe cognitieve factoren de mond en…
Het onderzoeken van het effect van vastenduur op cerebrale SERT en DAT beschikbaarheid.
Het hoofddoel van deze studie is om te achterhalen of een onderzoeksmiddel genaamd setmelanotide (RM-493), die MSH naboots, kan helpen om lichaamsgewicht te beheersen. De werkzaamheid van setmelanotide wordt vergeleken met de werkzaamheid van een…
Wij beogen de verschillen in orale en enterale microbiële compositie vast te stellen tussen thuiswonende ouderen die wel of niet ondervoed zijn en wel of geen slechte eetlust hebben.
Het effect van intraduodenale, intraileale en gecombineerde infusie van een combinatie van smaakstoffen vergeleken met infusie van placebo op voedselinname onderzoeken.
Het bepalen van de effecten van intra-gastrische infusie van nutriënten op hersenactiviteit en hersen dopamine respons in slanke proefpersonen, en proefpersonen met obesitas voor en na dieet-geïnduceerd gewichtsverlies.
Het belangrijkste doel van deze studie is om inzicht te krijgen in de nutriënten- en vochtinname en biomarker concentraties in het bloed van patiënten na een acute ischemische beroerte tijdens de initiële ziekenhuisopname tot 13 weken na ontslag uit…
Het doel van het onderzoek is het bekijken van het effect van een leefstijlinterventie voor vrouwen die korter dan 12 weken zwanger zijn en die een hoog risico op perinatale morbiditeit hebben vanwege overgewicht of obesitas voor de zwangerschap en…
Onze hypothese is dat intragastrische toediening van lidocaïne leidt tot een vertraging van postprandiale verzadiging en zorgt voor een toename van voedselinname tijdens een ad libitum maaltijd. Verder veronderstellen we dat lidocaïne infusie niet…