71 resultaten
Onderzoeken van het effect van snuiven, geurconcentratie en natuurlijkheid van de geur op eetlust, sensorisch-specifieke eetlust, voedselkeuze en voedselinname.
Het onderzoeken van de invloed van Transcraniale Magneet Stimulatie (TMS)-verstoringen van de neuronale processen in de gebieden betrokken bij het aanpassingsvermogen van het menselijke oculomotorische systeem.
Meer inzicht verkrijgen in de onderliggende mechanismes van groente consumptie bij peuters (2-4 jarigen). Doel van deze studie is het effect van smaak-smaak conditionering op groentevoorkeur en inname te bestuderen.Hoofddoel:Onderzoeken of smaak…
Doel van het onderzoek is om meer inzicht te krijgen in de breinactivatie-patronen na het zien van zwakke en sterke voedselverleidingen. We zullen in het bijzonder kijken naar belonings- en conflictgebieden in het brein.
Belangrijk doel van het onderzoek is om meer inzicht en begrip te krijgen van de werking van het menselijke brein met betrekking tot de temporele evolutie van smaakverwerking en lange termijn waardering.Om dit doel te kunnen bereiken, zullen we een…
Het doel van dit onderzoek is om de voorkeur voor suiker- en zoutwater oplossingen te meten in kinderen die of met groente of met fruit pure zijn begonnen met het wennen aan bijvoeding. De acceptatie van de zoet en zout oplossingen wordt vergeleken…
Het doel van het onderzoek is om de interactie tussen voedselinname, de reactie van hormonen en de veranderingen in hersenenactivatie te onderzoeken.
Hoe leiden zuiveleiwitten vergeleken met plantaardige eiwitten en koolhydraten bronnen tot glucose en insuline metabolisme en substraat gebruik?
De belangrijkste doelstelling van deze studie is om te onderzoeken welke acute effecten de inname van hoog-vet milkshakes rijk aan verzadigd, enkelvoudig of meervoudig onverzadigd vet heeft op PBMC genexpressie profielen van obese type 2 diabeten en…
Het primaire doel van deze studie is om aan te tonen dat het energieverbruik van het lichaam o.i.v. hoogtesimulatie kan toe nemen tijdens lichte inspanning op een fietsergometer. Het secundaire doel is om aan te tonen dat een toename van het…
Het doel van de studie is te onderzoeken wat het effect is van herhaaldelijk blootstelling aan groente tegenover herhaaldelijke blootstelling aan fruit tijdens het wennen aan bijvoeding. Verder wort gekeken wat het effect hiervan is over langere…
Het doel is om de hersengebieden wiens activiteit co-varieerd met zoete en hartige smaak intensiteit te bepalen(objectief) en om de hersengebieden te bepalen waar de activiteit co-varieerd met subjectieve waarde van smaak intensiteit (subjkectief).
Het doel van dit onderzoek is het bepalen van geschikte bedieningskrachten en -verplaatsingen voor lichaam bekrachtigde arm prothesen.
Deze studie zal de basis vormen voor geplande studies die de chemo-sensorische verstoringen binnen ouderen en testikelkanker patiënten die op cisplatin gebaseerde chemotherapie ondergaan binnen het Universitair Medisch Centrum Groningen. Om deze…
Het doel van het onderzoek is om de synergistische effecten van de voedingsstoffen onverteerbaar zetmeel, eiwit en capsaicine op energiegebruik, substraatoxidatie en verzadiging te bestuderen. Verder zal worden onderzocht of een hoog-eiwit dieet met…
Het doel van het onderzoek is om meer inzicht te verwerven over het communal coping model en het appraisal model in functie van de conceptualisatie van pijngerelateerd catastroferen.
Het onderzoeken van de effecten van alcohol op gesimuleerd rijden en de effecten van alcohol op aandachtsprocessen die een rol spelen bij rijvaardigheid door middel van het meten van ERPs op auditieve oddball stimuli aangeboden tijdens rijden en…
Het verkrijgen van een kalibratiemaat voor het rijden in de DASS rijsimulator met als secundair doel het verkrijgen van een kalibratiemaat voor het meten van ERPs tijdens het rijden in de DASS rijsimulator. Daarom zullen in de huidige studie…
In dit onderzoek stellen we twee TMS experimenten voor, waarin hersengebieden die van belang zijn bij de verwerking van emotionele prosodie onderzocht worden in gezonde proefpersonen. Doel van het onderzoek is te bestuderen welke gebieden het meest…
In deze studie willen we onderzoeken of pasta met een verhoogde hoeveelheid onverteerbaar zetmeel een lagere glycemische index heeft dan gewone pasta.