271 resultaten
Is om antwoord te krijgen op de volgende vragen:1. Wat is de totale reductie in het aantal behandelingen bij patiënten met hereditairehemochromatose wanneer een therapeutische erytrocytaferese in plaats van flebotomie wordt uitgevoerd?2. Wat zijn de…
1. Te bestuderen wat de invloed van propofol is op de distributie, redistributie en eliminatie van ketamine en wat de invloed van hemodynamische parameters is op de farmacokinetiek van ketamine. 2. Te bestuderen wat de invloed van ketamine is op de…
Het doel van het onderzoek is om een model te toetsen dat de resultaten van farmacologisch onderzoek beter kan verklaren betreffende de rol van het noradrenerge en cholinerge systeem in visuospatiële aandacht. Kort geleden zijn we begonnen met het…
Om de effectiviteit en de veiligheid van doxycycline en minocycline behandeling te vergelijken bij volwassen patiënten met papulopustuleuze rosacea.
In dit onderzoeken bestuderen wij de effecten van verschillende manieren van eiwittoediening, namelijk oraal en intraduodenaal, op de verzadigingshormonen CCK, GLP-1 en PYY.
Het doel van dit onderzoek is de effecitviteit van 3 conservatieve behandeling te vergelijken. Ons primaire doel is de zo mogelijke pijn-daling te meten. Dit zal gebeuren aan de hand van 2 vragenlijsten *VAS Pijn score *Oxford Enkel en Voet Score
Doel van het onderzoek is het identificeren van factoren die de representativiteit beinvloeden/bevorderen. Tevens willen we bekijken of directe beoordeling van het materiaal door de puncterend radioloog betrouwbaar kan worden uitgevoerd.
Het verkorten en optimaliseren van de HALO90 ablatie behandeling.
Onderzoeken van het effect van snuiven, geurconcentratie en natuurlijkheid van de geur op eetlust, sensorisch-specifieke eetlust, voedselkeuze en voedselinname.
Het onderzoeken van de invloed van Transcraniale Magneet Stimulatie (TMS)-verstoringen van de neuronale processen in de gebieden betrokken bij het aanpassingsvermogen van het menselijke oculomotorische systeem.
Laag glycemische index voedingsproducten kunnen de glycemische en insulinemische respons onderdrukken. Dit kan leiden tot een verminderde inhibitie van de vetoxidatie en lagere plasma triacylglycerol concentratie. Een hogere postprandiale…
Het doel van het onderzoek is om:- te onderzoeken wat de insuline-, bloedsuiker- en hormoonspiegels zijn na inname van een amylose rijke maaltijd.- te onderzoeken hoe verschillende soorten zetmeel in aardappelen verteerd worden door het lichaam en…
De MCRZ-COMPARE trial beoogt na te gaan of everolimus eluting (XIENCE-V) stent een betere klinische uitkomst heeft dan de paclitaxel eluting (TAXUS) stent in de dagelijkse praktijk.
Meer inzicht verkrijgen in de onderliggende mechanismes van groente consumptie bij peuters (2-4 jarigen). Doel van deze studie is het effect van smaak-smaak conditionering op groentevoorkeur en inname te bestuderen.Hoofddoel:Onderzoeken of smaak…
Primair doelHet bepalen van vetdegradatie na een vettoediening in de mond, de maag en het duodenumSecundaire doelenBestuderen hoe de vertering van de vettoediningen op verschillende locaties gerelateerd is aan:Stabiliteit van de emulsie (hiervoor…
Doel van het onderzoek is om meer inzicht te krijgen in de breinactivatie-patronen na het zien van zwakke en sterke voedselverleidingen. We zullen in het bijzonder kijken naar belonings- en conflictgebieden in het brein.
Om bevriezen beter te kunnen behandelen, willen we graag weten wat het onderliggende mechanisme van bevriezen is. Uit eerdere studies weten we welke hersengebieden mogelijk een rol spelen. Het doel van dit onderzoek is om te kijken of we een…
Onderzoeken of gelatine eiwit gebruikt kan worden in een test als alternatieve test met als doel de capaciteit van de hypofyse te onderzoeken op de afgifte van groeihomoon, om zo een onderscheid te kunnen maken tussen GHD en geen GHD
Belangrijk doel van het onderzoek is om meer inzicht en begrip te krijgen van de werking van het menselijke brein met betrekking tot de temporele evolutie van smaakverwerking en lange termijn waardering.Om dit doel te kunnen bereiken, zullen we een…
Het doel van dit onderzoek is om de voorkeur voor suiker- en zoutwater oplossingen te meten in kinderen die of met groente of met fruit pure zijn begonnen met het wennen aan bijvoeding. De acceptatie van de zoet en zout oplossingen wordt vergeleken…