15 resultaten
Laag glycemische index voedingsproducten kunnen de glycemische en insulinemische respons onderdrukken. Dit kan leiden tot een verminderde inhibitie van de vetoxidatie en lagere plasma triacylglycerol concentratie. Een hogere postprandiale…
Het doel van het onderzoek is om de effecten op het triacylglycerolgehalte van een plantaardige olie rijk aan stearidonzuur te vergelijken met die van een olie arm aan stearidonzuur.
Het doel van het onderzoek is om de effecten van vetten rijk aan palmitinezuur (palmolie, geïnteresterificeerde palmolie en varkensvet) op de postprandiale triglyceriden- en glucose response te vergelijken.
Het primaire doel van deze studie, is om het effect te onderzoeken van een dagelijkse inname van vitamine E of liponzuur op de gevaste oxyphytosterol concentratie in mensen met een verminderde insulinegevoeligheid of met type 2 diabetes.
Het primaire doel van deze studie is om het acute effect van plant stanol esters na te gaan op het genexpressie profiel van de dunne darm van gezonde mensen. Het secundaire doel is om na te gaan of een dagelijkse inname van margarine verrijkt met…
Het doel van het onderzoek is om de effecten van gehomogeniseerde, ongehomogeniseerde en magere melk met boter op het postprandiale metabolisme te vergelijken in gezonde mannen met overgewicht.
Het primaire doel van het onderzoek is om de effecten te onderzoeken van een dagelijkse inname van plant sterolen en stanolen op de gevaste waardes van de oxyphytosterol concentratie in het bloed.Het secundaire doel van het onderzoek is om de…
Het doel van het onderzoek is om de effecten van bietwortelsap op de activiteit van de vaatwand na een vetrijke maaltijd in mannen met overgewicht of obesitas te onderzoeken.
Dit medisch-wetenschappelijk onderzoek wordt uitgevoerd om te bepalen of inname van deze twee melkpoeders een verschillend effect hebben op het vetgehalte in het bloed.
Het doel van dit onderzoek is het bestuderen van de effecten van voedingssupplementen op de vaatfunctie en de bioactiviteit van stikstofmonoxide na de maaltijd. Het onderzoek wordt gedaan met mannen met abdominale obesitas.
Het doel van dit onderzoek is het bestuderen van de effecten van macronutriënten in de voeding (vetten, koolhydraten en eiwitten) op de functie van bloedvaten, gemeten met flow-mediated vasodilation in de armslagader (FMD), na een maaltijd. Het…
Primaire doelstellingen: Het bepalen van de effecten van gecombineerde isocalorische TRE en maaltijdtiming op insulinegevoeligheid. Secundaire doelstellingen: Het bepalen van de effecten van gecombineerde isocalorisch TRE en maaltijdtiming op…
Het primaire doel van deze studie is het vergelijken van het effect van alternerende energie-inname voor 4 weken met een regelmatige energie-inname voor 4 weken op de postprandiale triacylglycerol (TAG) respons na het eten van een mixed meal in…
1. Het onderzoeken van het acute effect van ADRB2 activatie, door middel van intraveneuze toediening van salbutamol (250 µg), op 18F-FDG opname door bruin vetweefsel.2. Het onderzoeken van het acute effect van ADRB2 activatie, door middel van…
Om metabolische gezondheidsgegevens te verkrijgen uit drie maaltijd-testen voor de ontwikkeling van een algoritme voor gepersonaliseerd dieetadvies, en vervolgens de effectiviteit van dit gepersonaliseerde dieetadvies te testen in vergelijking met…